Roladki wieprzowe z porem i kabanosem

Autor:

Śnieżynka

Por pokroić na 10 cm kawałki, blanszować przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ułożyć por podzielony na liście i kabanos, zwinąć w roladkę. Zawinąć nitką kuchenną i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, wlać kilka łyżek wody i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 35-40 minut, podczas pieczenia 2-3 razy oblać powstałym sosem.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • ½ ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 mały por
  • 2 kabanosy
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Por pokroić na 10 cm kawałki, blanszować przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić.



Krok 2

Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem.



Krok 3

Ułożyć por podzielony na liście i kabanos, zwinąć w roladkę. Zawinąć nitką kuchenną i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, wlać kilka łyżek wody i włożyć do nagrzanego do 190°C piekarnika. Piec około 35-40 minut, podczas pieczenia 2-3 razy oblać powstałym sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.