Faszerowane jajka mozaikowe

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 opakowanie niebieskiego barwnika do jajek
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 1 pełna łyżka śmietany 18% Mazurski Smak
  • 1 łyżeczka wasabi
  • 2 łyżeczki czarnuszki lub czarnego sezamu
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo i lekko wystudź.
Rozpuść barwnik zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Każde jajko zbij łyżką, tak aby skorupka równomiernie popękała.Włóż jajka do barwnika i odstaw na ok 5 -7 minut.
Ostrożnie wyjmij jajka z barwnika (najlepiej robić to w rękawiczkach) i przełóż na kratkę albo papier do pieczenia aby obeschły. Po ok 15 - 20 minutach obierz jajka ze skorupek i przekrój na pół.
Wyjmij żółtka, przełóż do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj do nich majonez, śmietanę, wasabi oraz przyprawy. Wymieszaj.
Masę z żółtek przełóż do rękawa cukierniczego i wypełnij połówki jajek. Porcje masy możesz nałożyć również za pomocą łyżeczki.
Gotowe jajka posyp czarnuszką lub czarnym sezamem, podawaj od razu.
Smacznego!



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.