Faszerowany filet z kurczaka

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 4 wątróbki drobiowe
  • 1 jajko
  • ½ bułki czerstwej
  • 1 mała cebula
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Krok 1

Jeden filet zmielić w maszynce.



Krok 2

Wątróbki sparzyć i również zmielić.



Krok 3

Bułkę namoczyć i też przepuścić przez maszynkę.



Krok 4

Doprawić farsz pieprzem i solą. Dodać startą na tarce cebulę oraz jajko. Wyrobić całość na jednolitą masę.



Krok 5

Filety przecinać ostrożnie z węższej strony tak, by powstała kieszonka. Wypełnić ją dokładnie farszem za pomocą łyżeczki, dopchnąć farsz do końca.



Krok 6

Piec filety w rękawie przez około pół godziny w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.