Szaszłyki to idealna grillowa przekąska. Jest to przepis na połączenie kurczaka ze słodkim jabłkiem. Smakuje wyśmienicie i jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Jeśli nie mamy grilla elektrycznego i pieczemy w piekarniku, to nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C.
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki o wielkości około 2 cm. Przekładamy pokrojonego kurczaka do miseczki. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Jabłka myjemy, osuszamy i kroimy na 8 części. Usuwamy gniazda nasienne. Kroimy kawałki jabłek na mniejsze kawałki. Obsypujemy je cynamonem.
Na patyczki od szaszłyków (około 12 sztuk) nabijamy na przemian kawałek kurczaka i kawałek jabłka.
Szaszłyki pieczemy na grillu elektrycznym przez około 20-25 minut. Jeśli pieczemy w piekarniku, to pieczemy przez około 25 minut w 200 stopniach C. Podajemy.
Dodaj komentarz