Gdy szykuje się elegancka kolacja, a pomysłu na przystawkę brak... Świetnie sprawdzą się pieczone figi z roladką kozią pleśniową, orzechami włoskimi i tymiankiem. Proste w przygotowaniu, a przy tym wykwintne i pięknie wyglądające. Goście będą zachwyceni.
Danie: Kolacja
Osób: 2-3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Piekarnik nagrzać do 180°C.
Figi umyć, osuszyć, a następnie naciąć na krzyż. We wgłębienia włożyć roladkę kozią.
Orzechy włoskie posiekać. Figi posypać orzechami i tymiankiem.
Wstawić do piekarnika i piec 10-15 minut, do rozpuszczenia się sera.
Figi wyjąć z piekarnika, przełożyć na talerze. Polać sosem balsamicznym, jeśli używamy.
Dodaj komentarz