Figi zapiekane z serem camembert i orzechami

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 12 dojrzałych fig
  • 50 g orzechów włoskich
  • 2 serki camembert
  • 4 gałązki tymianku
  • 4 łyżki jasnego miodu
  • Sól
  • Ocet balsamiczny

Przygotowanie

Krok 1

Figi myjemy i osuszamy, nacinamy w krzyż. Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ser tniemy na cienkie, podłużne plasterki. Orzechy rozdrabniamy. W każdej fidze umieszczamy 2 plasterki sera, nadziewamy orzechami i tymiankiem.



Krok 2

Wykładamy na blachę, polewamy miodem i dodajemy odrobinę soli. Pieczemy przez 20 minut, podajemy skropione octem balsamicznym z ciepłym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.