Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ser biały zmiksować z 1 łyżką cukru, cukrem z wanilią i śmietaną. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pozostałym cukrem i cynamonem. ( 1 jabłko obrać i pokroić na cząstki). Naczynie żaroodporne posmarować łyżką masła i oprószyć bułką tartą. Makaron podzielić na 3 części i warstwami układać w naczyniu przekładając jabłkami i serem. Na wierzchu ułożyć pokrojone jabłko i wiórki z pozostałego masła, oprószyć cynamonem. Naczynia z makaronem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Ser biały zmiksować z 1 łyżką cukru, cukrem z wanilią i śmietaną.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pozostałym cukrem i cynamonem (1 jabłko obrać i pokroić na cząstki).
Naczynie żaroodporne posmarować łyżką masła i oprószyć bułką tartą.
Makaron podzielić na 3 części i warstwami układać w naczyniu przekładając jabłkami i serem.
Na wierzchu ułożyć pokrojone jabłko i wiórki z pozostałego masła, oprószyć cynamonem. Naczynia z makaronem włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 20-25 minut.
Dodaj komentarz