Figa ma dużo wartości odżywczych, jest syta i ma bardzo słodki smak. Idealnie sprawdzi się na spotkaniach z przyjaciółmi lub bardziej formalnych przyjęciach.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Na początek należy wyjąć szpinak z opakowania. Cebulkę kroimy w piórka.
Figi musimy dokładnie umyć, ale nie obierać ze skórki, odkroić ogonek i pociąć w ósemki. Ostatnim składnikiem są pomidory koktajlowe, które wystarczy przekroić na pół, a następnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
Figi powinny być delikatne i miękkie w dotyku. Najlepsze są te, które pokrywa biały, równomierny nalot. W żadnym wypadku nie jest to oznaka pleśni, to wytrącający się cukier, który świadczy o tym, że figi są wystarczająco dojrzałe i soczyste.
Dodaj komentarz