Figowa sałatka na szpinaku

Figa ma dużo wartości odżywczych, jest syta i ma bardzo słodki smak. Idealnie sprawdzi się na spotkaniach z przyjaciółmi lub bardziej formalnych przyjęciach.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Ocena

2.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie pomidorków koktajlowych
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 3 figi
  • 1 czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Na początek należy wyjąć szpinak z opakowania. Cebulkę kroimy w piórka.



Krok 2

Figi musimy dokładnie umyć, ale nie obierać ze skórki, odkroić ogonek i pociąć w ósemki. Ostatnim składnikiem są pomidory koktajlowe, które wystarczy przekroić na pół, a następnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki.



Wskazówki

Figi powinny być delikatne i miękkie w dotyku. Najlepsze są te, które pokrywa biały, równomierny nalot. W żadnym wypadku nie jest to oznaka pleśni, to wytrącający się cukier, który świadczy o tym, że figi są wystarczająco dojrzałe i soczyste.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.