Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Schab kroimy wzdłuż na duży płat, rozbijamy i nacieramy sosem sojowym, curry, solą, pieprzem i rozdrobnionymi 2 ząbkami czosnku. Zwijamy. Filety nacieramy kurkumą, rozmarynem, solą i pieprzem.
Schab i filety osobno chłodzimy 5 godzin. Na maśle szklimy zmiażdżony czosnek i dodajemy szpinak. Smażymy 2 minuty, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Schab rozwijamy i wykładamy na niego szpinak, a wzdłuż dłuższego boku kładziemy filety. Zwijamy wszystko w roladę i spinamy wykałaczkami lub wkładamy do siatki. Mięso smarujemy octem wymieszanym z miodem.
Pieczemy w 200 stopniach 1 godzinę. Camembert roztapiamy i przed podaniem polewamy nim mięso.
Dodaj komentarz