Składniki:

  • - 1 kg schabu
  • - 500 g filetów z kurczaka
  • - 150 g szpinaku
  • - 1 camembert
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka sosu sojowego
  • - 1 łyżeczka kurkumy
  • - 1 łyżeczka rozmarynu
  • - 1 łyżka masła
  • - 1 łyżeczka miodu
  • - 2 łyżki octu balsamicznego
  • - 1 łyżeczka curry
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Schab kroimy wzdłuż na duży płat, rozbijamy i nacieramy sosem sojowym, curry, solą, pieprzem i rozdrobnionymi 2 ząbkami czosnku. Zwijamy. Filety nacieramy kurkumą, rozmarynem, solą i pieprzem.



Krok 2

Schab i filety osobno chłodzimy 5 godzin. Na maśle szklimy zmiażdżony czosnek i dodajemy szpinak. Smażymy 2 minuty, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.



Krok 3

Schab rozwijamy i wykładamy na niego szpinak, a wzdłuż dłuższego boku kładziemy filety. Zwijamy wszystko w roladę i spinamy wykałaczkami lub wkładamy do siatki. Mięso smarujemy octem wymieszanym z miodem.



Krok 4

Pieczemy w 200 stopniach 1 godzinę. Camembert roztapiamy i przed podaniem polewamy nim mięso.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.