Połączenie truskawek i migdałów jest niezwykle pyszne, ale też słodkie. Aby zbalansować smak naszej sałatki migdały możemy uprażyć na patelni. Zmienią one trochę smak, lecz dodadzą charakteru sałatce.
Danie: Podwieczorek, Deser, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy, Truskawki
Ze śmietanką
Na suchą, rozgrzaną patelnię wsypujemy migdały, prażymy je przez kilka minut, aż nabiorą ładnego, lekko beżowego koloru. Staną się wtedy chrupiące i zaczną pięknie pachnieć.
Teraz myjemy truskawki i odkrawamy od nich szypułki, możemy je też pokroić na mniejsze części.
Płatki migdałowe wkładamy na dno miseczek. Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Do miseczek dodajemy świeże truskawki, które polewamy miodem, całość dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą.
Dodaj komentarz