filet kurczaka w sosie serowo smietankowym

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

obiad

  • 1 torebka kaszy gryczanej,
  • 1 podwójny filet z kurczaka,
  • 1 cebula,
  • 1 \2 kostki serka topionego smieankowego,
  • 4-5 ziarenek ziela angielskiego,
  • ,
  • 4-5 ziarenek pieprzu,
  • po szczypcie rozmarynu i tymianku,
  • sól,
  • mały peczek swiezego koperku,
  • mąka do obtoczenia miesa,
  • olej do smażenia,
  • 2 łyzki śmietany Laciate do zabielenia sosu

Przygotowanie

Krok 1

1.Kasze gryczana, ugotowac w wodzie, worek wyjac ze wody, odstawić do przestudzenia. 2. Fileta pokroić na średnie plasterki, posolić obtoczyć w mące. Cebule pokroić w plasterki podsmażyć na oleju, dodać mięso, i obsmazyc je z obu stron na silym ogniu 3..Mieso zalac 2 szklankami goracej wody, dodać przyprawy i posolić do smaku. Dusić pod przykryciem przez 30 minut Na koniec duszenia dodac serek topiony posiekany koperek a po chwili wlac zahartowana smietanke ,Zagotowac. Podawać z kaszą i surówką np z merchewki, smacznego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.