Makaron z brokułem i wieprzowiną

Dietetyczny makaron - idealny na szybki lunch lub obiad. Delikatne mięso wieprzowe, mięciutki brokuł i pachnący czosnek. Bez zbędnych dodatków. Szybko i smacznie!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 g szynki wieprzowej
  • - 1 brokuł
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 200 g makaronu
  • - 4 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę i obsmażamy na maśle razem z czosnkiem



Krok 2

Gotujemy makaron al dente i odcedzamy. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze.



Krok 3

Do makaronu dodajemy mięso i brokuł. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.