Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ziarna słonecznika wsypać na rozgrzaną patelnię i lekko zrumienić.
Podzielonego na kawałki karpia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć pieprzem i solą.
Na łyżce masła i oleju zeszklić posiekaną cebulę. Boczniaki pokroić w słupki, wsypać do cebuli, smażyć przez kilka minut. Doprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszać.
Przygotowane filety zanurzać w roztrzepanym jajku z wymieszanym z odrobiną soli i dociskając obtaczać w mące.
Rumienić z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Podawać z boczniakami i prażonym słonecznikiem.
Dodaj komentarz