Aromatyczny, korzenny koktajl na bazie mleka, puree z dyni i bananów. Smak wzbogaca cynamon, imbir, kardamon i goździki. Idealny napój na jesień!
Sprawdź nasz sprawdzony przepis na puree z dyni.
Danie: Napoje
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Bez glutenu
Bez laktozy
Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do wysokiego pojemnika blendera.
Do bananów dodaj mleko, puree z dyni, miód lub syrop klonowy i wszystkie przyprawy.
Zblenduj na gładko. Spróbuj i w razie potrzeby dodatkowo dosłodź.
Koktajl rozlej do szklanek i podawaj od razu. Smacznego!
Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym mniej miodu lub syropu klonowego będziesz musiała użyć.
Dodaj komentarz