Korzenny koktajl z dyni i banana

Aromatyczny, korzenny koktajl na bazie mleka, puree z dyni i bananów. Smak wzbogaca cynamon, imbir, kardamon i goździki. Idealny napój na jesień!

Sprawdź nasz sprawdzony przepis na puree z dyni.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 ml mleka UHT Łaciate 2%
  • 200 g puree z dyni
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki zmielonych goździków
  • ½ łyżeczki kardamonu

Przygotowanie

Krok 1

Banany obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do wysokiego pojemnika blendera.



Krok 2

Do bananów dodaj mleko, puree z dyni, miód lub syrop klonowy i wszystkie przyprawy.
Zblenduj na gładko. Spróbuj i w razie potrzeby dodatkowo dosłodź.



Krok 3

Koktajl rozlej do szklanek i podawaj od razu. Smacznego!



Wskazówki

Im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym mniej miodu lub syropu klonowego będziesz musiała użyć.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.