Korzenny koktajl z dyni i banana

Aromatyczny, korzenny koktajl na bazie mleka, puree z dyni i bananów. Smak wzbogaca cynamon, imbir, kardamon i goździki. Idealny napój na jesień! Pamiętaj: im bardziej dojrzałe banany wybierzesz, tym mniej miodu lub syropu klonowego będziesz musiał użyć.

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 250 ml mleka Łaciate,
  • - 200 g puree dyniowego,
  • - 2 bardzo dojrzałe banany (z lodówki),
  • - 2 łyżki miodu lub syropu klonowego,
  • - ½ łyżeczki cynamonu,
  • - ½ łyżeczki imbiru,
  • - ½ łyżeczki zmielonych goździków,
  • - ½ łyżeczki kardamonu

Przygotowanie

Krok 1

Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w pojemniku malaksera.



Krok 2

Do bananów dodać mleko, puree z dyni, miód lub syrop klonowy i wszystkie przyprawy.
Zblendować na gładko. Spróbować i w razie potrzeby dodatkowo dosłodzić.



Krok 3

Koktajl rozlać do szklanek i od razu podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.