Filet z kurczaka nadziewany kaszą

Autor:

Śnieżynka

Na 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekany por, paprykę i pieczarki. Wsypać ugotowaną kaszę, doprawić do smaku kolorowym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na przygotowane mięso ułożyć plasterki salami, zimny farsz z kaszy, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieprz kolorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 dag salami
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • 2 pieczarki
  • 1/4 papryki
  • Sos sojowy
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • Bułka tarta
  • Oliwa do smażenia
  • 5 cm pora

Przygotowanie

Krok 1

Na 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekany por, paprykę i pieczarki.



Krok 2

Wsypać ugotowaną kaszę, doprawić do smaku kolorowym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić.



Krok 3

Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.



Krok 4

Na przygotowane mięso ułożyć plasterki salami, zimny farsz z kaszy, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.