Smaczne i zdrowe danie rybne. Może być podawane oddzielnie lub jako dodatek do obiadów. Szczególnie uwielbiane przez dzieci!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Rozmrażamy filety rybne, opłukujemy pod zimną wodą, osuszamy i kroimy w kostkę. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy filety rybne. Podsmażone filety zdejmujemy z patelni, a następnie smażymy cebulę.
Obieramy czosnek i podgrzewamy go razem z pomidorami i startą skórką z cytryny, następnie doprawiamy solą, pieprzem i łyżką cukru. Całość gotujemy około 10 min.
Płuczemy bazylię, osuszamy i obrywamy listki z gałązek. Listki drobno kroimy i razem z kostkami rybnymi dodajemy do sosu. Całość mieszamy.
Na koniec jeszcze raz mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy oliwki. Przed podaniem możemy ozdobić rozmarynem.
Dodaj komentarz