Filety z indyka z orzechami

Miłośnicy orzechów znajdą tu swój kawałek raju. Pyszne kotlety z indyka z dodatkiem orzechów, to rewelacyjna alternatywa dla zwykłych, znanych i nudnych kotletów.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ filetu z indyka
  • 50 g mieszanki orzechów
  • 50 g sera żółtego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Fileta kroimy na płaty i rozbijamy tłuczkiem na cieniutkie kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Orzechy dokładnie i drobno siekamy. Ser żółty ścieramy na tarce.



Krok 2

Orzechy z serem układamy na jednym cieniutkim filecie i przykrywamy drugim.



Krok 3

Całość obtaczamy w jajku i bułce tartej. Następnie smażymy na złoto. Podajemy z surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.