Krewetkowe empanadillas

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Skorupiaki

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Skorupiaki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 150 g krewetek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 100 g pieczarek
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki chilli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Masło rozgrzewamy na patelni. Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Obieramy czosnek, cebulę i dodajemy do grzybów. Szklimy. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę i pomidory



Krok 2

Krewetki kroimy na mniejsze części i dodajemy na patelnię. Całość podsmażamy przez 5 minut. Doprawiamy solą, chili i pieprzem. Dodajemy sos sojowy i mieszamy całość.



Krok 3

Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką krażki, nakładamy na nie farsz i zamykamy pierożki. Układamy na blaszce i smarujemy żółtkiem.



Krok 4

Pieczemy przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.