Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mąkę, proszek, sodę oraz kakao przesiać i połączyć z masą jajeczną.
Następnie dodać mleko i olej i wszystko razem połączyć. Ciasto przełożyć do papilotek na babeczki i piec w temp 180°C około 20 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić.
Za pomocą łyżeczki wydrążyć połowę babeczek, a wydrążone ciasto pokruszyć na drobne.
Banany obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Banany rozdzielic do babeczek.
Śmietanę ubić ze śmietan- fixem i cukrem pudrem.
Nałożyć po porcji do każdej babeczki i posypać pokruszonym ciastem. Podawać schłodzone.
Dodaj komentarz