Galaretka z bitą śmietaną

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Deser

  • - 1 galaretka truskawkowa, wiśniowa lub pomarańczowa,
  • - 1 śmietanka 22% Łaciata 330 g,
  • - 1 cukier waniliowy,
  • - kolorowe dodatki

Przygotowanie

Bita śmietana

Śmietanę 22% przekładamy do miski, ubijamy mikserem do sztywności, następnie dodajemy cukier waniliowy. Wszystko dokładnie miksujemy.



Deser

Rozpuszczamy galaretkę w 0,5 l gorącej, przegotowanej wody. Czekamy aż wszystko się stęgnie. Po stęgnięciu wkładamy galaretkę do pucharków. Wszystko dekorujemy bitą śmietaną i kolorowymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.