Sałatka z czerwoną fasolką

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 10 dag fasolki czerwonej
  • 3 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 cebuli
  • 0,3 szkl. pieczarek marynowanych
  • 2-3 kabanosy wieprzowe
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę namoczyć na kilka godzin, a najlepiej na noc, następnie ugotować, osączyć, ostudzić. Jajka ugotowane na twardo, obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać, pieczarki osączyć i pokroić.





Krok 2

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać pokrojone kabanosy. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Sałatkę odłożyć na pół godziny. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.





Wskazówki

Sałatkę podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.