Doskonały przepis na aromatyczną i smakowitą galaretę z cielęciny. Polecany miłośnikom galaretek, którzy nie przepadają za tłustym mięsem w galarecie. Mięso cielęce jest niskokaloryczne, chude i rozpływa się w ustach.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Bez glutenu
Bez laktozy
Cielęcinę gotujemy przez 15 minut w lekko osolonej wodzie, następnie wyciągamy i studzimy. Po ostudzeniu kroimy ją w kostkę i wrzucamy do garnka z bulionem.
Gotujemy 45 minut z przyprawami, pokrojoną w plastry marchewką i posiekaną drobno pietruszką. Gotujemy jajka, obieramy, kroimy w ćwiartki i układamy na dno miseczek.
Groszek i kukurydzę dodajemy również do miseczek. Rozpuszczoną w wodzie żelatynę wlewamy do gotującego się bulionu, po czym całość dodajemy do miseczek.
Galaretę wkładamy do lodówki na 4 godziny, aż do stężenia. Podajemy z cytryną lub octem.
Dodaj komentarz