Gazpacho z arbuzem

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Ocena

2.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 pomidory malinowe
  • - 400 g arbuza
  • - 1 mała biała cebula
  • - 1 mały ząbek czosnku
  • - 100 g sera Jantar
  • - 2 łyżeczki octu winnego
  • - oliwa extra vergine
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Arbuza obrać i wydrążyć miąższ, pozbyć się pestek. Pomidory sparzyć, przemyć zimną wodą i ściągnąć skórkę. Pokroić w drobną kostkę. Pomidory i arbuza przełożyć do miski.



Krok 2

Cebulkę, czosnek, ocet, oliwę sól i pieprz przełożyć do kielicha blendera i zmiksować. Przelać do miski i wstawić do lodówki na parę godzin. Zupę podawać skropioną oliwą oraz z dodatkiem sera Jantar.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.