Niby zwykłe kotlety mielone - jednak w środku skrywają niespodziankę! Po rozkrojeniu na pół znajdziemy roztopiony kawałek sera, paprykę i natkę pietruszki.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Natkę pietruszki drobno siekamy. Ser żółty i paprykę kroimy w paski.
Mięso mielone z kurczaka łączymy z przyprawami, dodajemy jajko i całość mieszamy.
Formujemy kotleciki - w środku każdego kotlecika umieszczamy pasek sera, pasek papryki i natkę pietruszki. Zamykamy kotleciki tak, aby zawartość była niewidoczna. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Podajemy na ciepło, kiedy ser w środku jest jeszcze miękki.
Dodaj komentarz