Siekane kotleciki z kurczaka z warzywami

Lekkie i proste pieczone drobiowe kotleciki, które posmakują każdemu. Danie ze względu na niską ilość kalorii sprawdzi się również na diecie. Co więcej, w ten sposób można sprytnie przemycić warzywa do dziecięcej diety.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g filetu z kurczaka
  • - 500 g cukinii
  • - 1 mała marchewka
  • - 1 cebula
  • - 1 jajko
  • - 3 łyżki kaszy manny
  • - pęczek natki pietruszki
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię zetrzeć na małych oczkach tarki, przełożyć do sita i odcisnąć nadmiar wody. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć. Natkę posiekać.



Krok 2

Drobno posiekać filet z kurczaka.



Krok 3

W misce wymieszać kurczaka i warzywa. Dodać jajko, kaszę mannę i posiekaną natkę. Posolić i popieprzyć do smaku.



Krok 4

Piekarnik rozgrzać do 190⁰C.



Krok 5

Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Z masy formować małe kotleciki i układać na blasze.



Krok 6

Włożyć do piekarnika i piec około 30 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.