Mango i chili to doskonałe połączenie smaków, które zachwyci cię aromatem. Potrawa będzie idealną alternatywą dla klasycznych sałatek. Prosta i smaczna.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
W pierwszej kolejności należy umyć roszponkę i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tak przygotowaną sałatę przenosimy do miski. Następnie myjemy papryczkę chili i przekrawamy na pół. Jeżeli wolisz wersję, która będzie mniej ostra, usuń z papryczki nasiona. Pokrój warzywo na mniejsze części, a następnie drobno posiekaj.
Ser mozzarella wyjmij z opakowania i odsącz z nadmiaru płynu. Następnie pokrój ser w mniejsze kawałki.
Owoc mango dokładnie umyj, obierz ze skórki i oddziel miąższ od pestki. Tak przygotowane części owocu pokrój w mniejsze kawałki.
Teraz pozostało Ci jedynie ułożenie wszystkich składników. Do miski z roszponką dodajemy mango, papryczkę chili, sól, pieprz oraz całość polej oliwą z oliwek tuż przed podaniem.
Dodaj komentarz