Wiosenna sałatka z delikatnym mango i ostrym akcentem chili oraz mozzarellą

Mango i chili to doskonałe połączenie smaków, które zachwyci cię aromatem. Potrawa będzie idealną alternatywą dla klasycznych sałatek. Prosta i smaczna.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - ½ opakowania roszponki
  • - 1 dojrzały owoc mango
  • - 1/2 papryczki chili
  • - ser Mozzarella Mlekpol w kostce
  • - sól
  • - pieprz
  • - oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

W pierwszej kolejności należy umyć roszponkę i osuszyć papierowym ręcznikiem. Tak przygotowaną sałatę przenosimy do miski. Następnie myjemy papryczkę chili i przekrawamy na pół. Jeżeli wolisz wersję, która będzie mniej ostra, usuń z papryczki nasiona. Pokrój warzywo na mniejsze części, a następnie drobno posiekaj.



Krok 2

Ser mozzarella wyjmij z opakowania i odsącz z nadmiaru płynu. Następnie pokrój ser w mniejsze kawałki.



Krok 3

Owoc mango dokładnie umyj, obierz ze skórki i oddziel miąższ od pestki. Tak przygotowane części owocu pokrój w mniejsze kawałki.



Krok 4

Teraz pozostało Ci jedynie ułożenie wszystkich składników. Do miski z roszponką dodajemy mango, papryczkę chili, sól, pieprz oraz całość polej oliwą z oliwek tuż przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.