Gnocchi ze szparagami

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 1/2 pęczka zielonych szparagów
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • gałązka świeżego rozmarynu i świeżego tymianku (można użyć po 1/2 łyżeczki suszonych ziół)
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 250 g gotowych gnocchi
  • 50 g tartego parmezanu

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi myjemy, obieramy i odcinamy twarde końcówki. Następnie gotujemy je we wrzątku przez około 6 minut. Po ugotowaniu kroimy na mniejsze kawałki. 




Krok 2

Pomidorki kroimy na pół. Czosnek kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy czosnek i posiekane zioła. Chwilę smażymy i doprawiamy pieprzem. Wrzucamy szparagi i smażymy jeszcze przez minutę, odstawiamy.



Krok 3

Gnocchi przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.



Krok 4

Gotowe gnocchi dodajemy do szparagów. Wrzucamy także pokrojone pomidorki. Na sam koniec ozdabiamy startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.