Karkówka pieczona w przyprawach

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 2,20 kg karkówki,
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki,
  • 2 płaskie łyżeczki soli,
  • 2 płaskie łyżeczki pieprzu,
  • 2 łyżeczki suszonej bazylii,
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku

Przygotowanie

Krok 1

Umyte mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy na 3 godziny. Wkładamy do rękawa i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 2. 45 minut w temperaturze 200 stopni. Rozcinamy worek i dopiekamy jeszcze przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.