Gofry dyniowe z płatkami owsianymi i sokiem z pomarańczy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

obiad

  • 100 gram obranej dyni,
  • 1 jajko,
  • 1/2 szklanki płatków owsianych pełnoziarnistych,
  • 1 szklanka mleka Łaciatego,
  • 6 łyżek soku z pomarańczy,
  • 10 łyżek mąki kukurydzianej,
  • 2- 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka płynnego miodu,
  • olej do gofrownicy

Przygotowanie

Krok 1

Dynię ścieramy na tarce do miski i dodajemy resztę składników, mieszamy i odstawiamy aż ciasto zgęstnieje. Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcje ciasta i pieczemy na złoty kolor. Gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy. Przekładamy na talerz i podajemy z sosem karmelowym lub innymi ulubionymi dodatkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.