Bialka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodac żółtka i miksować, wsypac przesiane mąki i proszek do pieczenia. Wymieszac delikatnie. Piec 160-170 stopni okolo 40 minut.
Zelatyne przygotować według przepisu, ostudzić,śmietanę zmiksować z cukrem i mascapone dodac żelatynę,wymieszać.
Maliny opłukać i wlozyc do garnka, poddusić aby lekko się rozgotowały, dodac galaretkę i ostudzić.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodać cukieri zmiksować, dodac płatki migdałowe i wymieszac. Przelozyc na wyłożoną papierem blaszkę. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Po 10 minutach zmiejszyc do 120 stopni i suszyć około 1,5 godziny. Zostawi do ostygnięcia.
Biszkopt Masa Maliny Masa Beza
Ciasto schłodzić, lepiej smakuje beza.Warto sie poświęcić troche pracochłonne ale za to jaki efekt... Polecam. Smacznego.
Dodaj komentarz