Gotowany sernik

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

SKŁADNIKI

  • Masa:
  • 1 kg sera z wiaderka Mlekpol
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 200 ml mleka Łaciate
  • 3 budynie waniliowe
  • 200 g masła Łaciate
  • Polewa:
  • 100 g masła Łaciate
  • 6 łyżek cukru
  • 5 łyżek kakao
  • 3 łyżki mleka Łaciate
  • 1 łyżka mleka w proszku
  • Dodatkowo:
  • około 300 g herbatników

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozpuszczamy masło z cukrem. Do ciepłego, ale nie gorącego masła dodajemy ser z wiaderka i jajka oraz mieszamy na jednolitą konsystencję.



Krok 2

Proszek budyniowy mieszamy z mlekiem i wlewamy do sera. Całość gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.



Krok 3

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy herbatniki, wykładamy połowę gorącej masy serowej oraz przykrywamy drugą warstwę ciastek. Następnie wykładamy resztę masy i przykrywamy trzecią warstwą herbatników.



Krok 4

W rondelku rozpuszczamy masło, mleko, cukier i kakao i mleko w proszku oraz polewę wykładamy na herbatniki. Tak przygotowane, wystudzone ciasto, wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.