Grillowane kanapki z serem i szynką

Śniadanie na ciepło z wyrazistym w smaku serem cheddar, to idealny pomysł na weekendowy posiłek. Do takich kanapek możemy dodać szynkę, ulubioną kiełbasę albo warzywa.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 kromki chleba zwykłego lub tostowego
  • Masło Łaciate do posmarowania
  • 4-6 plastrów ulubionego sera Mlekpol
  • 2 plastry szynki

Przygotowanie

Krok 1

Kromki chleba smarujemy masłem. Na dwie kromki kładziemy plastry sera oraz szynki. Przykrywamy je pozostałymi dwiema kromkami.



Krok 2

Kanapki grillujemy na patelni grillowej, tak długo, aż chleb nabierze złotego koloru, a ser się roztopi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.