Składniki:

  • 20 sztuk surowych krewetek

Marynata

  • ½ szklanki śmietanki UHT Łaciata 12 %
  • ½ łyżeczki chili
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • ½ łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowujemy marynatę: do śmietanki dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy dokładnie.



Krok 2

Krewetki umieszczamy w marynacie i odstawiamy na 30 minut.



Krok 3

Krewetki nabijamy na patyczki do szaszłyków i grillujemy po 3 minuty z każdej strony.



Krok 4

Podajemy z sosem sojowym lub cytryną. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.