kolorowa sałatka z pieczekami i kukurydza

Autor:

mileneczka5

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 puszka kukurydzy konserwowej ,
  • 30 dag pieczarek 2,
  • łyżki soku z cytryny,
  • 2 ogórki kiszone ,
  • 1małe jabłko ,
  • 3 jajka ,
  • słoiczek papryki marynowanej ,
  • 3-4 łyżki majonezu ,
  • 1 łyżeczka musztardy,
  • sól,,
  • pieprz do smaku,
  • zioła prowansalskie ,
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki dokładnie myjemy, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie. .Po tym czasie odcedzamy i kropimy sokiem z cytryny. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy je w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki kiszone , papryke marynowana i jabłko kroimy w kostkę. Jajka gotujemy w lekko osolonej wodzie na twardo. Obieramyi tez kroimy a nastepnie wszystkie s kładniki mieszamy ze soba w misce.. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.oraz ziołami prowansalskimi., Przekładamy do salaterki i ozdabiamy paseczkami papryki marynowanej i natka pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.