Kotleciki jajeczne to dobry pomysł na wykorzystanie za dużej ilości ugotowanych jajek. Są smaczne, można je zabrać ze sobą w drogę.
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Gotujemy 6 jajek. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Jajka wrzucamy do miski. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek. Papryczkę chilli kroimy również drobno bez pestek i dodajemy. Wbijamy również 1 jajko. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Z masy formujemy kuleczki. Obtaczamy je w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na złoto z każdej strony. Podajemy.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 19:56:00
Super kotleciki
PaulinaS1
Opublikowany: 2018-11-29 12:14:00
Świetna przekąska do piwa.
Odpowiedz