Kotleciki jajeczne

Kotleciki jajeczne to dobry pomysł na wykorzystanie za dużej ilości ugotowanych jajek. Są smaczne, można je zabrać ze sobą w drogę.

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki

  • 7 jajek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ½ papryczki chilli
  • ⅓ łyżeczki soli lub do smaku
  • ⅓ łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia
  • 100 g bułki tartej

Przygotowanie

Krok 1

Gotujemy 6 jajek. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Jajka wrzucamy do miski. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do jajek. Papryczkę chilli kroimy również drobno bez pestek i dodajemy. Wbijamy również 1 jajko. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.



Krok 3

Z masy formujemy kuleczki. Obtaczamy je w bułce tartej.



Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki na złoto z każdej strony. Podajemy.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Stokrotka

Opublikowany: 2018-02-21 19:56:00

Super kotleciki

Załącznik 0

Odpowiedz

PaulinaS1

Opublikowany: 2018-11-29 12:14:00

Świetna przekąska do piwa.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.