Grillowany indyk z mozzarellą i pomidorami

Pyszne danie na grilla – indyk w glazurze miodowej podany z mozzarellą, pomidorami i bazylią. Koniecznie musisz go spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • ½ piersi z indyka
  • 200 g Mozzarelli Mlekpol w kostce
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z indyka kroimy na 4 części.



Krok 2

4 pomidorki koktajlowe blendujemy i mieszamy z miodem, bazylią i papryką. Tak powstałą marynatą nacieramy filety i odstawiamy na 10 minut.



Krok 3

Mozzarellę kroimy na plasterki, pozostałe pomidorki kroimy na ćwiartki.



Krok 4

Piersi z indyka grillujemy z obu stron. Pod koniec grillowania kładziemy na mięsie plasterki mozzarelli i pozostawiamy, aż ser lekko się stopi. Podajemy z ćwiartkami pomidorów.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.