Grillowany ozór wołowy to ciekawa propozycja na sezon grillowy. Ozór jest mięsem chudym i bardzo smacznym - warto wypróbować ten przepis!
Danie: Kolacja
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Soja, Sezam,
Ozorki oczyszczamy, wycinamy gruczoły ślinowe, myjemy i moczymy około godziny, a następnie gotujemy z liśćmi laurowymi i solą do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Ozorki kroimy na plasterki i nacieramy je marynatą. Odstawiamy na godzinę.
Grillujemy na rozgrzanym ruszcie po 2 minuty z każdej strony. (Ozorki kładziemy na folii aluminiowej by zbytnio się nie przypaliły)
Podajemy posypane sezamem i siekanym szczypiorkiem.
Dodaj komentarz