Kompot z gruszek

Pyszny kompot gruszkowy. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu dla całej rodziny. Wypróbuj nasze pozostałe przepisy na korzenny kompot ze śliwekkompot z aronii. Pycha!

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g gruszek
  • 0,5 l wody
  • 200 g cukru
  • garść goździków
  • szczypta cynamonu
  • sok z połowy cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Gruszki myjemy i obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasienne.



Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę z cukrem. Jak cukier się całkowicie rozpuści dodajemy gruszki, goździki, cynamon oraz sok z cytryny.



Krok 3

Gotujemy kompot przez pół godziny i odstawiamy do przestygnięcia.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.