Grillowany udziec z indyka z warzywami

Idealne danie na grilla. Sprawdzi się podczas majówki i letnich spotkań ze znajomymi. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 udziec z indyka podzielony na porcje,
  • - 4 łyżki oleju,
  • - 1 łyżeczka soli,
  • - 1 łyżeczka pieprzu,
  • - 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • - ½ łyżeczki curry,
  • - 3 ząbki czosnku

Dodatki:

  • - 1 ogórek,
  • - 1 papryka,
  • - 1 pomidor

Przygotowanie

Krok 1

Olej mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak otrzymaną marynatą nacieramy pokrojone kawałki indyka i odstawiamy na 1 godzinę.



Krok 2

Następnie mięso grillujemy na rozgrzanym ruszcie, aż do uzyskania złocistego koloru.



Krok 3

Potrawę podajemy ze świeżymi pokrojonymi warzywami.



Wskazówki

Podajemy w towarzystwie ulubionych dippów.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.