Knedle serowe z morelami

Knedle serowe z morelami to pomysł na słodki obiad. Są miękkie i bardzo smaczne. Zasmakują całej rodzinie, nie tylko tym najmłodszym.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g półtłustego twarogu Rolmlecz
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • ok. 1 szklanka mąki
  • 2 jajka
  • 500 g moreli
  • ½ łyżeczki soli
  • cukier

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj ser, także przeciśnięty przez praskę, a potem jajka. Ugnieć. Podsypuj mąką tak, aby ciasto nie było zbyt twarde.



Krok 2

Morele opłucz, pokrój na połówki i usuń pestki. Możesz je także obrać ze skórki, jeśli chcesz.
Z kawałków ciasta formuj placuszki, na każdym układaj kawałki moreli. Następnie zlep i uformuj z nich kulki.



Krok 3

Wodę zagotuj w garnku. Knedle gotuj w osolonej wodzie (od chwili wypłynięcia jeszcze 4 minuty). Knedle podawaj gorące, polane masłem i posypane cukrem. Smacznego!



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Ciasteczkowa Pani :)

Opublikowany: 2018-02-20 18:42:00

Są pyszne.

Załącznik 0

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.