Grzanki z wędzonym łososiem i szparagami

Wytrawne śniadanie, które dzięki szparagom będzie idealnym rozpoczęciem letniego dnia. Kompozycję dopełnia bogaty w białko łosoś wędzony, a także naturalny serek śmietankowy i ogórek. Takie śniadanie z pewnością nasyci na długie godziny.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 duże kromki chleba żytniego lub pszennego
  • - 100 g wędzonego łososia
  • - ½ pęczka zielonych szparagów
  • - 10 plasterków ogórka
  • - 20 g naturalnego serka śmietankowego Łaciaty
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • - 1 plasterek cytryny
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 200⁰C.



Krok 2

Szparagi umyć i osuszyć. Usunąć zdrewniałe końce. Natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem.



Krok 3

Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć szparagi. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dołożyć chleb i piec jeszcze 5 minut.



Krok 4

Wyjąć chleb z piekarnika, posmarować obie kromki serkiem śmietankowym. Następnie ułożyć szparagi, wędzonego łososia i ogórka. Posolić. Skropić sokiem z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.