Wytrawne śniadanie, które dzięki szparagom będzie idealnym rozpoczęciem letniego dnia. Kompozycję dopełnia bogaty w białko łosoś wędzony, a także naturalny serek śmietankowy i ogórek. Takie śniadanie z pewnością nasyci na długie godziny.
Danie: Śniadanie
Osób: 1
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Piekarnik rozgrzać do 200⁰C.
Szparagi umyć i osuszyć. Usunąć zdrewniałe końce. Natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć szparagi. Wstawić do piekarnika i piec 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dołożyć chleb i piec jeszcze 5 minut.
Wyjąć chleb z piekarnika, posmarować obie kromki serkiem śmietankowym. Następnie ułożyć szparagi, wędzonego łososia i ogórka. Posolić. Skropić sokiem z cytryny.
Dodaj komentarz