Grzybowy burger portobello

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Soja

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Soja


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 duże pieczarki portobello
  • 1 awokado
  • 1 kostka wędzonego tofu
  • Garść szpinaku baby
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 czerwone cebule
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • 2 kiszone ogórki
  • 4 łyżeczki majonezu
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyszczamy i wykrawamy nóżki. Smarujemy olejem i grillujemy na patelni przez około 4 minuty z każdej strony. Tofu kroimy w 4 grube plastry i grillujemy razem z pieczarkami przez około 3 minuty z każdej strony. Awokado obieramy i pozbywamy się pestki, wydrążamy miąższ i skrapiamy sokiem z cytryny, doprawimy solą i pieprzem.



Krok 2

Pomidora kroimy w grube plastry. Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Po chwili dodajemy cukier i smażymy mieszając, aż cukier się skarmelizuje. Ogórka kroimy na plasterki.



Krok 3

Na pieczarkę wykładamy kolejno - majonez, szpinak, tofu, guacamole, ogórka pomidoora, cebulkę i zamykamy drugą połówką. Powtarzamy z resztą pieczarek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.