Sałatka ziemniaczano – selerowa

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 dag ziemniaków
  • 50 dag selera korzeniowego
  • 250 ml majonezu
  • 1 łyżka szczypiorku
  • Sól
  • Cukier
  • Cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki i seler obrać, opłukać i ugotować.



Krok 2

Pokroić w cienkie plasterki.



Krok 3

Układać warstwę ziemniaków z selerem i cienką warstwę majonezu.



Krok 4

Przyprawić do smaku solą, cukrem i cytryną.



Krok 5

Posypać posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.