Składniki:

  • 700 g schabu wieprzowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 szklanka octu winnego
  • 10 moreli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Sos sojowy łączymy z octem winnym i przyprawiamy ziołami prowansalskimi.



Krok 2

Mięso kroimy w plastry, a następnie umieszczamy je w przygotowanej wcześniej marynacie.



Krok 3

Morele kroimy w ćwiartki, czosnek i cebule drobno siekamy i wszystko podgrzewamy na rozgrzanej olejem patelni, mieszając przez 3 minuty. Na patelnię kładziemy schab z marynatą. Całość smażymy do momentu, aż mięso zmięknie (w razie potrzeby podlewając wodą).



Krok 4

Danie podajemy na gorąco.



Wskazówki

Danie podawać z ziemniakami i surówką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.