Wieprzowina z morelami

Wieprzowina z morelami jest pysznym daniem, polecanym dla każdego. Nadaje się na każdą okazję, a morele nadają daniu wspaniały smak. Morele są smacznymi i niezwykle zdrowymi owocami - warto włączyć je do codziennej diety.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 700 g schabu wieprzowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 szklanka octu winnego
  • 10 moreli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Sos sojowy łączymy z octem winnym i przyprawiamy ziołami prowansalskimi.



Krok 2

Mięso kroimy w plastry, a następnie umieszczamy je w przygotowanej wcześniej marynacie.



Krok 3

Morele kroimy w ćwiartki, czosnek i cebule drobno siekamy i wszystko podgrzewamy na rozgrzanej olejem patelni, mieszając przez 3 minuty. Na patelnię kładziemy schab z marynatą. Całość smażymy do momentu, aż mięso zmięknie (w razie potrzeby podlewając wodą).



Krok 4

Danie podajemy na gorąco.



Wskazówki

Danie podawać z ziemniakami i surówką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.