Kurczak w panierce z mozzarelli

Dziś szef kuchni poleca filety z kurczaka w panierce z mozzarelli.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie filetu kurczaka
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki masła Mazurski Smak
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 garści mozzarelli tartej Mlekpol
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Dekoracja:

  • tarty ser Jatar
  • szpinak

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój kurczaka na średnie kawałki. Każdy z kawałków rozbij tłuczkiem. Dopraw przyprawami.



Krok 2

W garnku roztop masło, a następnie dolej do niego oliwę. Zanurz w tym mięso, wymieszaj. Do oddzielnej miseczki wsyp bułkę tartą oraz mozzarellę. Obtocz każdy filet w mieszance bułki z serem.



Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na blaszce do pieczenia wysmarowanej oliwą ułóż filety. Piecz przez ok. 20 minut. Podawaj udekorowane serem Jantar i szpinakiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.