Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja
Ze śmietanką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 2 szklanki bulionu, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić.
Marchewkę i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie razem z posiekaną cebulą i czosnkiem. Wsypać do półmiękkiego mięsa, dodać odrobinę soli, przyprawę do gulaszu i pieprzu, dusić do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką, mieloną papryką i odrobiną wody. Połączyć z mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem i surówką.
Dodaj komentarz