Gulasz wieprzowy z kminkiem

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Soja

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 liść laurowy
  • 7-8 szt. ziela angielskiego
  • ½ łyżeczki kminku
  • 4 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka prażonej cebuli
  • Gałka muszkatołowa
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanej oliwie. Przełożyć do garnka, wlać 1 szklankę gorącej wody, dodać liść laurowy, kminek, ziele angielskie, przykryć i dusić do miękkości.



Krok 2

Po upływie pół godziny do mięsa dodać odrobinę soli i cebulę prażoną i zmiażdżony czosnek.



Krok 3

Śmietanę wymieszać z mąką, papryką i odrobiną wody. Połączyć z miękkim mięsem, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sosem sojowym.



Wskazówki

Podawać z kaszą lub pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.