Gulasz wieprzowy z pieczarkami i brokułem

Idealne, szybkie i proste w przygotowaniu danie obiadowe dla całej rodziny. Nie wymaga dużo pracy, ani umiejętności kulinarnych. Zawsze wychodzi i pysznie smakuje.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 szklanka śmietanki Łaciatej 18%
  • 1 brokuł
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 50 g sera tartego

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle.



Krok 2

Czosnek i cebulę obieramy, a następnie drobno kroimy, po czym dodajemy do schabu i szklimy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy na patelnię. Brokuł dzielimy na różyczki.



Krok 3

Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Brokuł dodajemy do schabu i lekko podduszamy, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą, przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 5 minut, po czym dodajemy starty ser.



Krok 4

Gulasz podajemy z ziemniakami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.