Idealne, szybkie i proste w przygotowaniu danie obiadowe dla całej rodziny. Nie wymaga dużo pracy, ani umiejętności kulinarnych. Zawsze wychodzi i pysznie smakuje.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem i obsmażamy na maśle.
Czosnek i cebulę obieramy, a następnie drobno kroimy, po czym dodajemy do schabu i szklimy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy na patelnię. Brokuł dzielimy na różyczki.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Brokuł dodajemy do schabu i lekko podduszamy, po czym dodajemy śmietankę Łaciatą, przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 5 minut, po czym dodajemy starty ser.
Gulasz podajemy z ziemniakami.
Dodaj komentarz