Wołowinę umyj i osusz. Pokrój w ok. 2 cm kawałki. Pomidory posiekaj drobno. Marchew i seler pokrój w plastry. Cebulę posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj cukier i mieszaj, aż lekko zbrązowieje (ok. 1 minuty). Dodaj wołowinę i zrumień ze wszystkich stron.
Dodaj warzywa, bulion, sos barbecue, sos sojowy, sos stekowy i przyprawy. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i przykryj. Gotuj na wolnym ogniu, aż mięso i warzywa będą miękkie, przez ok. 1-1¼ godziny.
Połącz skrobię kukurydzianą z wodą, aż będzie gładka, a następnie dodaj do gulaszu. Doprowadź do wrzenia i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje (około 2 minut). Danie podawaj z ryżem lub ziemniakami. Smacznego!
Dodaj komentarz