Gulasz wołowy z pomidorami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Powyżej 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

5

Składniki

Składniki:

- 900 g pokrojonego w kostkę mięsa wołowego

- 150 g zielonych oliwek

- 300 g całych pomidorów

- 2 białe cebule

- 3 ząbki czosnku

- 2 łyżki oliwy z oliwek

- 5 gałązek świeżego tymianku

- 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego

- 1 łyżeczka soli

- ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
  • Mięso smażymy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy cebulę na patelnię, gdy mięso będzie lekko rumiane i smażymy jeszcze ok.10 minut, zmniejszając lekko ogień.
Krok 2
  • Następnie dodajemy czosnek, pomidory i bulion warzywny, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
Krok 3
  • Dusimy na małym ogniu przez 40 minut, a następnie dodajemy odsączone oliwki i gotujemy jeszcze ok.10 minut, aż mięso będzie miękkie

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0