Gulasz wołowy z pomidorami

Gulasz wołowy z kuchni regionalnej – przepiękny, intensywny kolor, rewelacyjny zapach, no i ten smak… Tego koniecznie trzeba spróbować!

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 900 g pokrojonego w kostkę mięsa wołowego
  • - 150 g zielonych oliwek
  • - 300 g całych pomidorów
  • - 2 białe cebule
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 5 gałązek świeżego tymianku
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso smażymy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy cebulę na patelnię, gdy mięso będzie lekko rumiane i smażymy jeszcze ok.10 minut, zmniejszając lekko ogień.



Krok 2

Następnie dodajemy czosnek, pomidory i bulion warzywny, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.



Krok 3

Dusimy na małym ogniu przez 40 minut, a następnie dodajemy odsączone oliwki i gotujemy jeszcze ok.10 minut, aż mięso będzie miękkie



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.