Gulasz wołowy z pomidorami

Gulasz wołowy z kuchni regionalnej – przepiękny, intensywny kolor, rewelacyjny zapach, no i ten smak… Tego koniecznie trzeba spróbować!

Danie: Obiad,

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad,

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 900 g pokrojonego w kostkę mięsa wołowego
  • - 150 g zielonych oliwek
  • - 300 g całych pomidorów
  • - 2 białe cebule
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 5 gałązek świeżego tymianku
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - ½ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
Mięso smażymy na oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy cebulę na patelnię, gdy mięso będzie lekko rumiane i smażymy jeszcze ok.10 minut, zmniejszając lekko ogień.

Krok 2
Następnie dodajemy czosnek, pomidory i bulion warzywny, doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.

Krok 3
Dusimy na małym ogniu przez 40 minut, a następnie dodajemy odsączone oliwki i gotujemy jeszcze ok.10 minut, aż mięso będzie miękkie

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis